Garry Jack Golf Academy

Les boeken?
ONLINE AGENDAOpleiding & Carrière

Mijn naam is Garry Jack en ik ben geboren in Dundee, Schotland en na een korte tijd in Engeland te hebben gewoond zijn mijn ouders - toen ik 9 jaar oud was - naar de wereldberoemde golf plaats Carnoustie verhuisd.

Op mijn 10e verjaardag hebben mijn ouders mij mijn eerste golfset gegeven en ben ik lid geworden van de Carnoustie Golf Club. Enkele maanden later behaalde ik mijn eerste handicap van 28 en begon zo aan mijn “golf reis”.

Mijn 2 passies toen ik opgroeide waren voetbal en golf. Ik speelde voetbal gedurende de wintermaanden. En daarnaast was in de zomermaanden van ‘s ochtends, tot dat het ’s avonds donker werd met mijn vrienden op de golf links te vinden. Vaak speelde ik maar liefst 3 ronden golf per dag. Op Carnoustie hadden we een hele sterke en concurerende junior afdeling en we probeerden altijd beter dan de ander te zijn in club competities en junior opens.

Rond mijn 16e verjaardag speelde ik “off scratch”. Voor mijn 16e verjaardag won ik de “Country Boys Championship” en begon ik nationale toernooien te spelen. Nadat ik de “Individual Trophy” in de Bank of Scotland Boys Championship met een baan record van 61 had gewonnen, ben ik geselecteerd om op 17 jarige leeftijd voor Schotland te gaan spelen.

Mijn eerste toernooi voor Schotland was de European Boys, welke in IJsland gespeeld werd. Hier wonnen we de zilveren medaile, nadat we Spanje hadden verslagen in de finale. Later datzelfde jaar werd ik geselecteerd om Groot-Britanië & Ierland te representeren tegen het vaste land Europa. Ik speelde samen met Lee Westwood. Ik representeerde Schotland, waarbij ik door heel Europa speelde tegen en ook met veel nu succesvolle spelers, totdat ik in 1992 pro ben geworden.

Ik heb toen besloten de PGA opleiding te gaan volgen om qualificaties te behalen, in plaats van op de pro tour te gaan spelen. Ik heb mijn stage afgerond werkende bij Kirriemuir & Alloa Golf Club en speelde op de Tartan Tour.